Hvad er et Escape Room?

Et Escape Room er et "live adventure game", hvor en gruppe af mennesker bliver låst inde i et rum.

Spillerne skal udforske rummet på alle mulige måder, og i fællesskab løse opgaver, knække koder og samarbejde for at finde vejen ud af rummet indenfor en fastsat tidsramme.

Har du ikke prøvet et Breakout Room?

Se videoen hvor der præsenteres nogle eksempler på små simple gåder.

Bemærk, at disse gåder er eksempler, og ikke er opgaver der findes i vores Escape Rooms.
Live Escape Game (Escape Room, Mystery Room, Breakout Room)

Inden man prøver et escape room første gang, kan det være svært at forestille sig, hvad det egentlig er.
Ligesom det faktisk også er en udfordring at beskrive med ord, hvad et escape room er, og hvad et escape game går ud på.

Det er en helt speciel oplevelse, som man skal prøve selv, for rigtigt at kunne forstå konceptet.

I har max en time!

Deltagerne har normalt et sted mellem 45 til 60 minutter til at løse mysteriet og bryde ud af rummet, men enkelte Escape Rooms og Mystery Rooms kan også have en længere varighed, hvis der er mange opgaver eller hvis de er ekstra udfordrende.

Den endelige opgave eller løsning kan variere afhængig af, hvilket tema der er omkring det enkelte escape room.

Bryd ud eller "red verden"

Oftest gælder det om at bryde ud af rummet ved hjælp af gåder og opgaver der til sidst gør, at man står med hovednøglen til rummet, og kan låse sig ud. Men det kan også være f.eks. afmontering af en bombe eller en lignende opgave, hvor man ikke er låst inde, men skal sørge for at bomben ikke sprænger.

Dette kan være rart for folk der lider af klaustrofobi, og derfor ikke kan lide at være spærret inde i et rum.

Læs mere om: Mobilt Escape GAME: Bomb-in-a-Box

Hvor mange deltagere kan man være?

Gruppens størrelse er typisk 3-10 deltagere i hvert escape room.
Ved større grupper kan man være heldig, at en escape room-udbyder har flere identiske escape rooms, så man sideløbende kan prøve 2 eller flere ens escape rooms. De fleste udbyder af escape rooms har flere rum, men ikke nødvendigvis identiske rum.

Overvej en Escape Room Battle

Det er selvfølgelig også en mulighed at opdele sig og prøve flere forskellige escape rooms med forskellige temaer, men det er altid sjovest, hvis man prøver identiske rum, så man kan lave en "escape room battle" og se hvilken gruppe, der kommer først ud - eller hvem der er kommet tættest på, når tiden er gået.

Hvis rummene er de samme, kan man også evaluere og snakke sammen hele gruppen efter afslutning af oplevelsen.

Escape Games som Teambuilding

Netop på grund af de mange forskellige opgaver der er i et Escape Room og i Live Escape Games, og det store element af samarbejde, så er der også mange firmaer og foreninger der bruger Escape Rooms som et anderledes teambuildingevent.

Det kan give et rigtigt godt indtryk af de andre personer i gruppen og man bliver rystet sammen på en helt ny måde. 

Nogen tager leder-rollen og andre er mere observerende, mens andre igen er meget aktive og undersøger alt muligt forskelligt. Disse roller kan typisk relateres til deltagernes almindelige arbejdsdag og de situationer, som kan opstå på arbejdspladsen.

Temaer og historie

Et escape room er designet og indrettet i et tema, som i de fleste tilfælde er opbygget omkring en historie, der "forklarer" hvordan og hvorfor man er endt i de pågældende rum.

Deltagerne skal undersøge rummet for at finde f.eks. skjulte nøgler, mystiske spor, koder og opgaver, som i sidste ende vil lede dem til fuldførelse af samtlige opgaver i rummet.

Uhyggeligt eller familievenligt?

Mange temaer er bygget op omkring det uhyggelige, og det er stadigvæk også de temaer der er mest populære blandt deltagerne. Men der begynder at komme flere og flere rum som ikke har et uhyggeligt element, og på den måde er mere velegnet for f.eks. familier, eller personer der nemt bliver skræmte.

Men uanset hvilket tema man vælger, så er der næsten garanti for, at man får pulsen op og at adrenalinen pumper på grund af det intense stressniveau der opstår, når man skal løse en masse komplekse opgaver på tid. 

Live Escape Game - udførelse og afslutning

Imens Escape Gamet kører er der en game-master, som overvåger rum og deltagere, og undervejs i forløbet gives ledetråde til deltagerne, hvis dette vurderes nødvendigt.

Det er vigtigt, at spillerne er "i flow", altså føler sig stimuleret og ikke når et punkt, hvor de bliver opgivende eller keder sig, fordi de måske er gået i stå, eller har svært ved at komme videre i spillet.

Det er langt fra alle grupper, som gennemfører alle opgaver i et escape room. Faktisk er det i gennemsnit kun ca. 40%, som kommer ud eller løser den endelige opgave - naturligvis afhængig af sværhedsgraden i det enkelte escape room.

Uanset om man kommer ud af rummet i tide eller ej, er det en helt unik, anderledes, nervepirrende og spændende oplevelse for deltagerne, som på ingen måde kan beskrives, men som skal prøves på egen krop.

Historien om Escape Rooms

Fænomenet Escape Room, Breakout Room eller Live Escape Game er opstået fra computerverdenen. Her er et escape game et computerspil, hvor man som gameplayer er låst inde i et rum, der skal udforskes, for at finde vejen ud af rummet, inden tiden er gået. I modsætning til så mange andre ting i vores digitale tidsalder, er Escape Games gået FRA computeren og UD i det virkelige liv, hvor der indenfor de fleste andre områder er en udvikling FRA den virkelige verden hen IMOD den digitale eller virtuelle verden.

Det første escape room åbnede i Japan tilbage i 2007. De følgende 5 år bredte fænomenet sig i Asien, hvor især Kineserne har taget det til sig og indenfor de seneste 5 år er der kommet mange escape rooms rundt omkring i hele verden. I Europa er der flest Escape Rooms i Østeuropa, hvor f.eks. Ungarns hovedstad Budapest har op imod 100 Escape Rooms, men også Bucharest i Rumænien og andre Europæiske storbyer som f.eks. London har efterhånden mange udbydere.

Hvor kan man prøve Escape Rooms?

I Danmark var der i 2016 ca. 8 steder i København, hvor man kunne prøve Escape Games og enkelte steder omkring de større byer i resten af Danmark. Det er et marked i vækst og der kommer hele tiden flere nye spændende Escape Rooms. pr. 1/1-2018 er der ca. 10 udbydere i og omkring København, samt ca. 20-30 udbydere i andre byer fordelt i landet. Ultimo 2019 er der fortsat ca. 10 udbydere i København, hvor mange af disse har udvidet med nye og flere rum. I resten af Danmark dukker der jævnligt nye udbydere op i mindre og større byer og i løbet af 2020 vil der formodentlig være mere end 100 steder i Danmark, hvor man kan prøve et escape room.  


BreakoutRoom.dk - Live Escape Games

BreakoutRoom.dk  er den største udbyder i Danmark med ca. 1000 m2 dedikeret til Escape Rooms i hhv. København og Rødovre.
P.t. kan I prøve 5 rum, med en samlet kapacitet på 48 deltagere i vores afdeling i Rødovre og 10 rum med en samlet kapacitet på 66 deltagere i vores afdeling i København City.

SuperEvent & BreakoutRoom, Rødovre

BreakoutRoom.dk er en del af SuperEvent og kan som den største udbyder af Escape Rooms & Live Escape Games i Danmark tilbyde en masse andre spændende aktiviteter under samme tag i vores 2000 m2 store indendørs EventCenter i Rødovre med kapacitet på 430 gæster!
I kan også kombinere jeres dag med TeamØvelser, Mødepakke, FunEvents eller Fest. Der er gratis parkering ved vores faciliteter og gode offentlige transportmuligheder.

SuperEvent & BreakoutRoom, København

I vores afdeling i København City er det også muligt, at kombinere Escape Rooms med andre aktiviteter som f.eks. Skydesimulator, QuizShow. Hér er også mulighed for at afvikle TeamØvelser og møder.

 

Feedback fra vores gæster!

[kkstarratings]